Skip to content

Veel mensen kennen kakkerlakken van hun vakanties naar warme oorden. Maar ook in Nederland komen kakkerlakken voor. Sommige reizen onbewust mee in koffers van vakantiegangers. De meest voorkomende soort in Nederland is de Duitse kakkerlak. Ongediertebestrijding van den Hoek kan het kakkerlak probleem adequaat voor u bestrijden.

Ideale leefomgeving

Kakkerlakken leven graag in een warme vochtige omgeving met voldoende voedsel binnen handbereik. Kakkerlakken komen vooral voor in keukens, ziekenhuizen, verzorgingshuizen, restaurants, bakkerijen, overdekte zwembaden en dierentuinen. Deze dieren verspreiden zich snel door het hele gebouw. Een leidingdoorgang of een gat in de voeg van een muur is al voldoende. Het zijn echte nachtdieren en ze kruipen overdags dan ook het liefst weg in spleten en kieren. Omdat kakkerlakken zich niet of nauwelijks laten zien, is er vaak al sprake van een kakkerlakkenplaag voordat ze ontdekt worden.

Kakkerlakkenbestrijding

Kakkerlakken veroorzaken de grootste schade aan levensmiddelen met hun uitwerpselen. Hiermee verspreiden zij diverse bacteriën en dus ziekten. Het is daarom verstandig om bij de bestrijding van kakkerlakken de hulp in te roepen van een deskundige ongediertebestrijder.

Heeft u last van kakkerlakken? U kunt telefonisch contact met ons opnemen of gebruik het contactformulier. Uiteraard krijgt u van ons ook een preventieadvies.

Back To Top