Skip to content

Wespen zijn harde werkers en nuttig in de natuur, zo ruimen ze bijvoorbeeld dode insecten op. Maar voor ons als mens zijn dit hinderlijke insecten. Zeker als het nest dichtbij of zelfs in huis zit, kan dit behoorlijk lastig zijn. Bij voorkeur kiezen wespen een holle ruimte om hun nest in te maken maar ook wel eens aan een tak van een boom of struik. Dan kun je het nest vaak ook daadwerkelijk zien.

Maar als het wespennest in de spouwmuur, holle boom of onder de dakpannen zit, komt het vaak voor dat mensen dit niet snel doorhebben. Vaak als het pas echt druk begint te worden in het nest en het is mooi weer, kunt u de wespen in en uit zien vliegen. Vaak langs één dezelfde plek maar bij grotere nesten zelfs meer.

Een wesp is agressiever dan een bij of hommel en zal sneller steken. Ook verliest hij zijn angel niet waardoor hij meerdere malen achtereenvolgens kan steken. Daarom raden wij het u af om er zelf iets aan te doen. Laat dit over aan een vakkundig, gediplomeerd bestrijder zoals Ongediertebestrijding van den Hoek. En wat u zeker niet moet doen is het gat dichtstoppen waar de wespen uitvliegen. Dan gaan ze namelijk een andere weg zoeken en kan het wel eens gebeuren dat ze naar binnen komen. Een bestrijding wordt dan heel moeilijk, wellicht onmogelijk en uw probleem wordt hierdoor alleen maar groter.

Wacht niet te lang met het ondernemen van actie tegen een wespennest. Naarmate de zomer vordert worden de wespen steeds agressiever en wordt het nest groter. Als het nest in uw huis zit is er zelfs nog een grote kans dat naarmate het kouder wordt steeds meer wespen een weg naar binnen zoeken en zo gezellig bij u in de vensterbank komen te liggen.

Het bestrijden van wespen en wespennest(en) verwijderen is onze specialiteit. Wanneer u schade of overlast ondervindt door een wespennest dan halen wij het graag voor u weg. U kunt telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

Back To Top