Skip to content

Net als de muis, jaagt ook de rat veel mensen de stuipen op het lijf. Ratten leven graag in de buurt van mensen, maar dat is niet wederzijds. Voor veel mensen zijn ratten echt ongedierte. In Nederland komen vier soorten ratten voor: woelrat, muskusrat, bruine rat en zwarte rat. Vooral de laatste twee komen vaak voor in de buurt van woningen en bedrijven. Ongediertebestrijding van den Hoek kan alle soorten ratten adequaat voor u bestrijden.

Ideale leefomgeving

De bruine en zwarte rat hebben verschillende voorkeuren voor leefomgeving. De bruine rat voelt zich prettig in een vochtige, niet al te warme omgeving. Denk hierbij aan kelders, schuren, stallen, vuilnisbelten, opslagplaatsen en aan de rand van sloten en dijken. De zwarte rat is een goede klimmer en leeft het liefst op zolders van gebouwen waar een ruime voedselvoorraad aanwezig is. Zoals pakhuizen, supermarkten en havens. Beide soorten zijn niet kieskeurig en eten alles wat ze kunnen vinden. Het is dus verstandig om uw voedingsmiddelen goed op te bergen.

Ratten bestrijding

Ratten veroorzaken elk jaar veel schade aan onder andere voedselvoorraden. Daarnaast vernielen ratten ook andere materialen zoals hout, elektriciteitskabels en computerkabels. Maar wist u dat ratten niet alleen schade aanrichten? Zij verspreiden ook ziektes via hun uitwerpselen, urine, haren en bacteriën die ze bij zich dragen. Zo is de pest een plaag die door ratten wordt verspreid. Maar ratten kunnen ook de ziekte van Weil, het hantavirus en de rattenbeetkoorts overbrengen.

Heeft u last van ratten? U kunt telefonisch contact met ons opnemen of gebruik het contactformulier. Uiteraard krijgt u van ons ook een preventieadvies.

Back To Top