Skip to content

Hoewel muizen vaak niet groter worden dan zeven tot tien centimeter, zijn veel mensen bang voor dit dier. Vooral de snelle reacties en het razendsnelle rennen van muizen, wordt gevreesd. In Nederland komen 16 verschillende soorten muizen voor. De huismuis is de meest voorkomende soort. Ongediertebestrijding van den Hoek kan alle soorten muizen adequaat voor u bestrijden.

Ideale leefomgeving

De huismuis leeft, zoals de naam al zegt, vooral in en om het huis. Zij kunnen zich heel goed aanpassen aan de omgeving. Favoriete schuilplaatsen van deze muizen zijn te vinden achter plinten, onder vloeren, op zolder, boven verlaagde plafonds of achter opgeslagen materialen. Huismuizen zijn vooral ’s nachts actief. Het zijn echte alleseters. Muizen hebben een voorkeur voor granen, noten en peulvruchten. Maar vet- en eiwitrijke producten zoals kaas, boter en spek eten ze ook graag. Als er gebrek is aan voedsel, eten muizen zelfs papier, zeep of lijm.

Muizen bestrijding

Muizen veroorzaken knaagschade aan onder andere levensmiddelen, papier en isolatiematerialen. Door het knagen aan leidingen en kabels kan kortsluiting en storing ontstaan. Maar wist u dat muizen ook ziektekiemen verspreiden? Mensen die muizen in huis hebben, lopen risico op voedselvergiftiging en verschillende huidziektes. Het bestrijden van muizen is dus ook in het belang van de volksgezondheid.

Het bestrijden van muizen kan het beste worden gedaan door een specialist. Deze deskundige kent het gedrag van deze dieren en kan ze zo het meest efficiënt bestrijden. Belangrijk bij het bestrijden van muizen is ook de preventie Wij geven u graag tips hoe u kunt voorkomen dat muizen opnieuw uw woning of bedrijfspand binnenkomen.

Heeft u last van muizen? U kunt telefonisch contact met ons opnemen of gebruik het contactformulier. Uiteraard krijgt u van ons ook een preventieadvies.

Back To Top