Skip to content

Het zilvervisje is een minder bekend ongedierte. Wij ontvangen steeds vaker meldingen van mensen die kleine grijze of bruine beestjes van ongeveer 10 millimeter zien wegschieten. Dit zijn zilvervisjes of ovenvisjes. Ongediertebestrijding van den Hoek is gespecialiseerd in het bestrijden van zilvervisjes en ovenvisjes.

Ideale leefomgeving

Hoewel beide soorten familie van elkaar zijn, hebben ze duidelijk andere voorkeuren. Zilvervisjes voelen zich thuis op vochtige plaatsen in huis. Denk hierbij aan water- en afvoerleidingen, aanrechtkastjes, de badkamer, onder vloerbedekking en in boekenkasten. Ovenvisjes hebben een voorkeur voor warme, niet te droge plaatsen met voldoende beschikbaar voedsel. Voorbeelden hiervan zijn bakkerijen, restaurants of in de buurt van water- en heteluchtleidingen.

Bestrijding van zilvervisjes en ovenvisjes

Het zilvervisje is vooral hinderlijk als zij met een groot aantal in uw pand wonen. Maar het zilvervisje richt geen grote schade aan. In tegenstelling tot het ovenvisje. Dit ongedierte kan veel schade veroorzaken aan natuurlijke en synthetische weefsels en boeken. Daarnaast verspreidt het ovenvisje bacteriën terwijl hij eet van de beschikbare levensmiddelen. Dit kan schadelijk zijn voor de volksgezondheid.

Bij de bestrijding van ovenvisjes is het belangrijk om de temperatuur van de ruimte te verlagen. Dit kan met ventilatie. Bij de bestrijding van zilvervisjes is het van belang dat het vochtgehalte in de ruimte geminimaliseerd wordt.

Signaleert u zilvervisjes of ovenvisjes in uw woning of bedrijf? U kunt telefonisch contact met ons opnemen of gebruik het contactformulier. Uiteraard krijgt u van ons ook een preventieadvies.

Back To Top