Skip to content

Mieren vervullen in de natuur een nuttige taak, maar in uw keuken of kantine kunnen ze flinke schade aanrichten, doormiddel van mierenbestrijding en preventie kunt u dit voorkomen. De bekende lange colonne mieren schuifelt af op de ontdekte zoetigheid op tafel, in de kast of zelfs de afvalemmer. Het gevolg is dat al het voedsel dat mieren aanraken, niet meer geconsumeerd kan worden. De reden hiervoor is dat mieren bacteriën bij zich dragen. Ongedierte bestrijding van den Hoek kan het mieren probleem adequaat voor u oplossen.

Ideale leefomgeving

In Nederland komen meer dan 50 soorten mieren voor. Verreweg de meeste soorten maken hun nesten in de zandgrond. In stedelijke gebieden vind je ook mierennesten onder bijvoorbeeld straattegels en omgekeerde bloempotten. Een paar soorten bouwen hun nest in oud, rottend hout. Daarnaast kan een mierennest ook in een huis voorkomen. Dan is het huis waarschijnlijk bovenop een bestaand mierennest gebouwd.

Mieren zijn altijd op zoek naar suikerhoudende producten. In hun zoektocht naar voedsel, komen ze ook regelmatig in huizen en bedrijfspanden terecht. Dat is het moment dat het bestrijden van mieren noodzakelijk wordt.

Mierenbestrijding

De beste bestrijding van mieren bestaat uit preventie. Zorgen dat deze ijverige beestjes niet meer binnen kunnen komen. Het wordt al minder aantrekkelijk voor mieren als suikerhoudende levensmiddelen in goed afgesloten potten, blikken of bussen zitten. Daarnaast is het verstandig om ’s nachts geen vuile afwas te laten staan en afvalemmers goed af te sluiten. Maar de beste oplossing om van de mierenoverlast af te komen, is het inschakelen van Ongediertebestrijding van den Hoek. Wij bestrijden de mieren effectief en geven u handige tips om te voorkomen dat u in de toekomst last heeft van mieren.

Heeft u last van mieren? U kunt telefonisch contact met ons opnemen of gebruik het contactformulier. Uiteraard krijgt u van ons ook een preventieadvies.

Back To Top