Skip to content

Vlooien zijn een veelvoorkomend probleem in huizen, vooral als er katten of honden in wonen. Ze worden ook vaak aangetroffen na verhuizingen, in huizen waar voorheen huisdieren werden gehouden. Vlooien kunnen ziekten overdragen, al komt dat in ons land zelden voor. De grootste overlast die ze veroorzaken bestaat uit het bijten van mensen en huisdieren. Ongediertebestrijding van den Hoek kan het vlooien probleem adequaat voor u bestrijden.

Ideale leefomgeving

Er zijn veel soorten vlooien, maar de meeste zijn 2-3 mm lang en rood of bruin van kleur.

Volwassen vlooien doorboren de huid van zoogdieren of vogels om bloed op te zuigen. Vlooienlarven voeden zich met organisch materiaal in tapijten of beddengoed; een goede hygiëne kan hun levenscyclus vertragen.

Vlooiencocons kunnen wel twee jaar of langer in rust blijven en dan worden gewekt door de trillingen van voetstappen. In lege huizen leidt een vlooienplaag vaak een slapend bestaan, om tot uitbarsting te komen wanneer er weer mensen in trekken.

Vlooienbestrijding

Als u huisdieren heeft, dan is het belangrijk dat u voorkomt dat vlooien zich kunnen nestelen in tapijt en slaapplaatsen: Stofzuig tapijt en meubilair waar huisdieren slapen om vlooien en eieren te verwijderen. Gebruik de sterkste zuigkracht die de stof aan kan. Wees voorzichtig bij het legen van de stofzuiger, omdat de vlooien nog levend zijn. Stop een stuk vlooienband in de stofzak van uw stofzuiger. Schud en klop tapijten en manden van huisdieren buiten uit, zodat de vlooien en eitjes eraf vallen. Was de slaapplaats van uw huisdier elke week, liefst boven de 60°C, zodat vlooien gedood worden. Wees voorzichtig bij het verplaatsen van manden, tapijten enz. om verspreiding van eitjes te voorkomen. Plaats de mand van uw huisdier bij voorkeur op een plek zonder tapijt, bijvoorbeeld op een houten vloer.

Grote vlooienplagen kunnen zich in het hele huis verspreid hebben en vragen waarschijnlijk om een professionele behandeling. Ongediertebestrijding van den Hoek kan een vlooienplaag in huis voor u bestrijden. Onze service is snel en effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.

Heeft u last van een vlooienplaag? U kunt telefonisch contact met ons opnemen of gebruik het contactformulier. Uiteraard krijgt u van ons ook een preventieadvies.

Back To Top